2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

SUŠI


Ką mėgstame, tai jau mėgstame - suši :D Mano draugas visą savaitę kentėjo ir nėjo į kavines suši valgyti, nes žinojo, kad savaitgalį jų tikrai gaus namie. Ir jis neklydo, prigaminau jam, na ir tuo pačiu sau, visą kalną suši :) 
Aš dažniausiai gaminu neįmantrius suši, įdarui naudoju sūdytą lašišą, agurką, krabų lazdelių, o šį kartą dar ir virtų morkyčių. Bet mums labai skanūs ir tokie suši (nors tiesą pasakius norėjau dar kažko, bet tingėjau eiti iki parduotuvės :D ). 

Reikės:

1 stiklinės (stkl.) ryžių sušiams
1,5 stkl. vandens
1 v.š. ryžių acto
1 a.š. cukraus
Nori lapai
Sojos padažas
Wasabi pasta
Marinuotas imbieras

Įdarui: lašišos, krabų lazdelių, agurko, morkyčių ar ko tik širdis geidžia

Gaminimas:

Pirmiausia reikia pasiruošti ryžius. Pirmą kartą atrodė, kad tai labai sunki užduotis, bet pasirodo, kad iš tiesų paprasta, gal tik kiek ilgiau užtrunka. Bet jeigu nepatingėsi su visais plovimais, tai tikrai puikiai išvirsi ryžius.

Pradedame nuo to, kad ryžius reikia gerai nuplauti šaltame vandenyje. Ryžius plauname tiek kartų, kol po skalavimo ir ryžių šiokio tokio pamaigymo pagaliau nupilame skaidrų vandenį (iš pradžių vanduo bus labai baltas, o vėliau po truputuką skaidrės). Perspėju, rankoms bus tikrai labai šalta, bet taip ryžiai daug geriau nusiplauna negu po vandens srovele (bent jau man taip atrodo iš savo patirties). Dar galima kuriam laikui ryžius palikti pamirkti šaltame vandenyje, bet tai jau nebūtina. Taigi, kai jau turime švarius ryžius, tada juos suberiame į sietelį ir paliekam apie pusvalandį, kad nusivarvėtų likęs vandens perteklius.
Pagaliau atėjo eilė ryžių virimui! :) Ryžius suberiame į puodą. Kadangi turime 1 stiklinę ryžių, tai pilame 1,5 stiklinės vandens, jeigu būtų 2 stkl. ryžių, tai atitinkmai ir 3 stkl. vandens. Ryžiams užvirus, toliau juos reikia virti 8 min. ant vidutinės kaitros, o tada dar 8 min. ant silpnos kaitros. Ryžiams išvirus, į juos supilame ryžių acto ir cukraus mišinį (cukrus turi būti ištirpintas ryžių acte prieš supilant), o tada uždengus paliekame dar 10 min. pastovėti.

Kol ryžiai aušta, juostelėmis susipjaustome visus produktus, kuriuos vyniosime į suši viduriuką. O tada  jau prasideda suši vyniojimo ir pjaustymo smagumai....






Štai ir viskas. suši paruošti, griebiam lazdeles ir mėgaujamės!

Itadakimasu! ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą